Trek Fetch Plus 2

Ervaar comfort, veelzijdigheid en ruimte in elke rit

LongTail Fietsen

Longtail fietsen, een revolutionaire evolutie van de traditionele fiets, bieden een ruime en praktische oplossing voor moderne mobiliteitsbehoeften. Met hun verlengde achterframes bieden ze voldoende ruimte voor het vervoeren van zware ladingen, kinderen of boodschappen, zonder in te leveren op comfort. Ontdek de vrijheid om meer te doen en te dragen tijdens elke rit met longtail fietsen

Wat is een longtail fiets?

Een longtail fiets is een fiets die gekenmerkt is door zijn opvallend lange frame. Als een variant van de cargobike, die bekend staat om zijn uitgebreide draag- en laadvermogen, biedt een longtail fiets een overvloed aan mogelijkheden voor vervoer. Denk aan het gemak van het meenemen van aanzienlijk meer mensen of vracht tijdens je fietstochten. In feite kun je een longtail fiets vergelijken met een fiets die is uitgerust met een overmaatse bagagedrager. Dit opent de deur naar een reeks nieuwe kansen: de extra ruimte kan bijvoorbeeld worden ingezet om kinderen te vervoeren, waardoor de fiets een perfecte metgezel wordt voor gezinsavonturen.

Wat zijn de voordelen van een Longtail fiets?

Verken de veelzijdige voordelen van longtail fietsen en ontdek waarom deze innovatieve fietsen de ideale keuze zijn voor praktisch vervoer, veiligheid, actieve levensstijl en puur plezier.

Ruimte

Vervoer gemakkelijk grote hoeveelheden boodschappen en bagage dankzij de uitgebreide bagageruimte van een longtail fiets.

Veiligheid

Het vervoeren van kinderen achterop biedt extra veiligheid doordat jij als ouder voorop gaat in het verkeer, waardoor jij de leiding hebt bij het oversteken van straten en het maken van bochten.

Beweging

Combineer dagelijkse beweging met je dagelijkse routine door te fietsen op een longtail fiets.

Genot

Geniet van gezinsuitjes en schoolritten met het gemakkelijk vervoeren van kinderen achterop.

Fietsen in de spotlight

Trek Fetch+ 2

Deze compacte elektrische transportfiets is ontworpen met gebruikersgemak in gedachten, en biedt een indrukwekkende laadcapaciteit. Met het krachtige Bosch smart systeem en zijn ongeëvenaarde stabiliteit in deze klasse, is het een fluitje van een cent om tot 80 kg bagage te vervoeren. Of het nu gaat om boodschappen, sportuitrusting of andere lading, de Fetch+ 2 staat altijd klaar voor elke taak. En niet alleen dat, deze fiets groeit mee met je gezin, dankzij zijn veelzijdige configuratiemogelijkheden. Van stadse avonturen tot praktische dagelijkse ritten, de Fetch+ 2 staat paraat om aan al je behoeften te voldoen. Ontdek de vrijheid van eenvoudig transport en ervaar een nieuwe wereld van mogelijkheden met de Fetch+ 2.

Fietsen in de spotlight

KIFFY Capsule MT

Maak kennis met de KIFFY Capsule Bakfiets: de ultieme oplossing voor moeiteloos leven. Dit longtail-model combineert een draagvermogen tot 200 kilo met een compact formaat van slechts 185 centimeter en een gewicht van 28,5 kilo. Vervoer twee kinderen achterop of alledaagse ladingen met stabiele wendbaarheid. De Nederlandse rijpositie en compact ontwerp bieden onmiddellijk comfort en vertrouwen.

Met een krachtige Bosch elektromotor en uitgebreide autonomie geniet je van vrijheid zonder vermoeidheid. Van schoolritten tot boodschappen, de KIFFY Capsule is perfect voor stedelijke omgevingen en landelijke routes, jouw ultieme autovrije metgezel.

Met handig parkeren en een aanpasbaar ontwerp biedt de KIFFY Capsule ongeëvenaarde waarde. Ontdek de premium kwaliteit van deze “Made in France” fiets, ondersteund door een levenslange framegarantie. Ervaar zorgeloos fietsen met de veelzijdige KIFFY Capsule.

Onze andere merken

Klaar om te Rijden?

Voel de opwinding van het fietsen met longtail fietsen en start je avontuur vandaag. Wil je de voordelen zelf ervaren? Breng een bezoek aan onze winkel en ontdek ons uitgebreide assortiment.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen op weg naar een nieuwe fietservaring!

Veelgestelde vragen over LongTail Fietsen

FAQ

Een longtail fiets heeft een verlengd frame om extra ruimte te bieden voor passagiers of bagage achterop. Dit zorgt voor stabiliteit en veelzijdigheid tijdens het rijden.

De laadtijd van de fietsbatterij varieert per model en merk. Meestal duurt het opladen enkele uren, raadpleeg de handleiding van je specifieke fiets voor de aanbevolen laadtijd.

Ja, er zijn verschillende merken die longtail fietsen aanbieden, met diverse ontwerpen en functies om aan de behoeften van verschillende fietsers te voldoen. 

Longtail fietsen kunnen geschikt zijn voor een breed scala aan leeftijden, afhankelijk van het model en de gebruikssituatie. Ze zijn populair bij gezinnen, pendelaars en fietsers van verschillende leeftijden.

Ja, er zijn elektrische longtail fietsen beschikbaar. Deze modellen zijn uitgerust met elektromotoren die helpen bij het trappen, wat vooral handig is wanneer je lading vervoert of heuvels beklimt.

Ja, longtail fietsen kunnen geschikt zijn voor kinderen, vooral als er passagiersstoelen of accessoires zijn om hen veilig te vervoeren. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de grootte en veiligheid van de kinderen.

De maximale lading varieert per model, maar veel longtail fietsen kunnen tot 100-200 kilo aan lading dragen, inclusief bagage en passagiers.

Ja, longtail fietsen zijn geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer, vooral als je behoefte hebt aan extra bagageruimte of kinderen wilt vervoeren.

Een longtail fiets heeft een verlengd frame voor lading of passagiers achterop, terwijl een bakfiets een groter platform aan de voorkant heeft om lading in een bak te vervoeren.

Longtail fietsen kunnen even wennen zijn vanwege hun lengte, maar ze bieden over het algemeen goede stabiliteit en wendbaarheid, vergelijkbaar met gewone fietsen.

Ja, longtail fietsen zijn geschikt voor lange afstanden, vooral als ze elektrisch zijn. Ze bieden comfort en ruimte voor bagage tijdens langere ritten.

Net als bij andere fietsen is regelmatig onderhoud belangrijk. Controleer de bandenspanning, remmen en ketting regelmatig en houd de fiets schoon en gesmeerd voor optimale prestaties.

Ja, longtail fietsen zijn geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer, vooral als je behoefte hebt aan extra bagageruimte of kinderen wilt vervoeren.