De leukste fietsroutes in de omgeving van Mortsel

Fietsen, het is bij Verva Bikes onze lust en ons leven. Er gaat weinig boven een fijn en ontspannen fietstochtje. Ook in onze eigen streek zijn er heerlijke fietsroutes om af te leggen. Haal je fiets van stal en leg één van de onderstaande routes af. Heerlijk tijdens het weekend of een vrije dag.

Route 1 l De waterwegenroute

Deze route loopt langs de jaagpaden van het 120 km lange Albertkanaal. Als je wil fiets je helemaal van Antwerpen naar Luik. Deze route start aan het sluizencomplex in Wijnegem en brengt je vervolgens langs het kanaal Schoten-Turnhout-Dessel en het Antitankkanaal. Een heerlijk groen tochtje met voldoende mogelijkheden voor een verfrissende tussenstop. Deze route is 30 km lang, volgt het fietsknooppuntennetwerk en is voor iedereen haalbaar.

>> Ontdek de route

Route 2 l Dijlevalleiroute

Deze fietsroute is 59 km lang en brengt je zelfs tot in de Mechelse binnenstad. Verder staan ook de Dijleboorden en de fietspaden langs het kanaal Leuven-Dijle op het programma. Starten doen je aan de Nekker in Mechelen om vervolgens het Zennegat, Planckendael en Hofstade te passeren. Ook het dorpje Tremelo ligt op de weg.

>> Ontdek de route

Route 3 l Architectuurroute

Fietsen en architectuur? Dat gaat perfect samen! De bewegwijzerde architectuurroute neemt je mee langs wereldberoemde klassiekers en verborgen pareltjes. Het MAS, het Steen, het Centraal Station en nog heel wat meer staat op het programma. De Antwerpse binnenstad heeft geen geheimen meer voor je. Minder bekende pareltjes? Het kerkschip, Zurenborg, … Een tripje van 30 km waarbij je vertrekt en aankomt op de Grote Markt van Antwerpen.

>> Ontdek de route

Met een goed onderhouden fiets op pad Een fietstocht ondernemen? Dat doe je met een goed onderhouden fiets, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij Verva Bikes hebben we een ruim aanbod aan fietsen, maar ook voor het onderhoud van je fiets ben je bij ons aan het juiste adres. Weet dat we ook een ruime keuze aan elektrische fietsen hebben, zo worden deze fietsroutes in de buurt van Mortsel helemaal een fluitje van een cent.

Interessant voor jou