Waar let je op bij de aankoop van een nieuwe fiets?

Toe aan een nieuwe fiets? Dan zit je goed bij Verva Bikes. We hebben een ruime keuze aan zowel traditionele als elektrische fietsen. Hoe je een fiets kiest die bij je past. Wij geven je alvast 5 zaken mee waar je op kan letten bij de aankoop van een nieuwe fiets. Uiteraard staan wij ook voor je klaar in de zaak met meer tips.

Tip 1 l Denk na over het type fiets

Ga je voor een klassieke fiets of toch een elektrische fiets? Denk goed na over waarvoor je fiets gaat gebruiken. Weet dat een elektrische fiets je meer comfort geeft en je er ook makkelijker grote afstanden mee kunt overbruggen. Het beste van beide wereld combineren, dan vormt een hybride fiets een oplossing.

Tip 2 l De juiste framemaat

Om optimaal van je fiets te genieten is de juiste framemaat essentieel. Er bestaan vuistregels voor, maar bij Verva Bikes nemen we graag je maten en bezorgen we je een fiets op maat. Zo fiets je zonder klachten en met plezier.

Tip 3 l Ga voor een verhoogd comfort

Fiets je dagelijks of heel regelmatig, dan is een beetje comfort altijd aangenaam. Een verende zadelpen of voorvork kan wonderen doen. Een andere must als je geregeld lange afstanden doet? Een gelzadel geeft een aangenaam gevoel en kan pijn voorkomen. Heel wat fietsen zijn uitgerust met deze extra’s. We vertellen je er graag meer over.

Tip 4 l Let op de remmen

Een terugtraprem, een rollerbrake rem, V-brakes of Magura-velgremmen. Goed kunnen remmen is essentieel en er zijn verschillende remsystemen. Stuk voor stuk hebben ze een prijskaartje. Wij adviseren je ,afhankelijk van je gebruik, graag over wat je nodig hebt.

Tip 5 l Soms kan het gewicht belangrijk zijn

Voor een stadsfiets is het gewicht meestal niet belangrijk, maar moet je je fiets soms tillen, dan kan het wel een factor zijn. Onderdelen, het materiaal, … ze bepalen mee het gewicht van je fiets. Soms kan een lichtere fiets zijn nut bewijzen.

Wil je de perfecte fiets afgestemd op jouw noden en maat? Kom langs de zaak en we helpen je er graag mee.

Interessant voor jou